• 18 APR 16
  • 0

  New Heart Rhytm – o noua editie

  La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc in amfiteatrul Institutului National de Statistica, o noua editie a simpozionului cu participare internationala “New Heart Rhytm Update”.

  Invitatii au abordat teme extrem de actuale ca si terapia genica, rolul device-urilor de tip resincronizare cardiaca in imbunatatirea prognosticului cu insuficienta cardiaca, cat si implementarea scorurilor de risc si utilizarea noilor anticoagulante orale (NOAC) in practica curenta.

  Speakerii au dovedit prin prisma prezentarilor facute, nu doar multe cunostinte teoretice, dar multa experienta practica, ceea ce le-a permis sa faca prezentarile cu un simt critic, filtrand informatiile valoroase medical, din multitudinea de cercetarilor medicale ce au aparut pe piata in ultimii zeci de ani.

  Definirea markerilor de diagnostic atat biologic, cat si nonbiologic, si utilitatea lor in practica curenta, pornind de la NT-pro BNP la troponina T si unda pulsului, a fost una din cele mai interesante prezentari.

  Datele ce incep sa apara din metaanalize cu NOAC si individualizarea utilizarii lor in functie de un anumit profil medical al pacientului, inclusiv functie de profilul lui psihologic in fata riscului, a fost iarasi o prezentarea excelenta.

  Estul Europei continua sa fie aparte in medicina, prin prescrierea in numar mai mare a medicamentelor noi, fata de Vestul Europei, desi nu sunt rambursate de sistemele de asigurari sociale de sanatate, dar, fara sa tina cont neaparat de recomandarile din ghidurile de practica, a aratat un studiu al prescrierii anticoagulantelor in tari precum Serbia, Macedonia, Bulgaria, Romania.

  Numeroasele intrebari ale participantilor din sala, la sfarsitul sesiunilor, si atmosfera calma, de dezbatere stiintifica, au fost argumente in favoarea calitatii prezentarilor si speakerilor prezenti.

  Nicoleta Calomfirescu, 12 aprilie 2016

  Leave a reply →

Categorii

Cele mai comentate articole

Cele mai vizualizate articole

Photostream