• 09 NOV 14
  • 0

  Faceti Ecografie Doppler?

  Termenul de Doppler provine de la un ilustru domn fizician austriac  care se numea Doppler.

  Acest domn a descris niste principii ale curgerii fluidelor care se folosesc astazi in ecografie.

  Ecografia este o tehnica imagistica ce utilizeaza ultrasunetele si  care permite evaluarea unor organe. In orice organ unde exista  flux sangvin se pot face masuratori pe baza principiului Doppler.

  De mai bine de 10 ani ecocardiografia standard foloseste  principiile/masuratorile Doppler. Dar, astfel de masuratori se pot face si la nivelul vaselor carotidiene, a vaselor de sange de la nivelul membrelor inferioare si superioare (atat artere cat si vene).

  In ultimii ani s-au dezvoltat tehnici noi de ecocardiografie  de tipul tissue Doppler and strain. Valoarea acestor metode noi nu este pe deplin stabilita in toate afectiunile cardiovasculare.

  Rezultatele unui examen ecografic cardiac sau vascular sunt coroborate cu alte date clinice, analize de laborator si alte investigatii pentru a stabili un diagnostic complet si corect. Un rezultat ecografic cord sau vase, de sine statator are valoare limitata!

  Asa incat, atunci cand faceti o programare pentru o investigatie imagistica cardiaca, fie aveti recomandarea scrisa a altui medic, fie va programati la un consult prealabil, pentru a va recomanda ecografia potrivita care sa aiba intr-adevar valoare in stabilirea diagnosticului dvs.

  Si mai ales nu va asteptati ca ea sa rezolve toate problemele dvs., este un pas in stabilirea unui diagnostic.

  Succes!

  Ref.:

  1.Textbook of Clinical Echocardiography , Otto, 2004

  Leave a reply →

DepartamenteProgramati-va

 • 031 402 2520

 • 031 414 2520

 • 0745 964328

 • office@cabinetcardio.ro

Photostream